Her kan du få hjælp
Er der noget i din hverdag, som gør, at du har det dårligt eller bekymrer dig?
Er der noget i din hverdag, som gør, at du har det dårligt eller bekymrer dig?
Hvis du ikke føler, du kan få hjælp fra de voksne, der er tæt på dig, er der voksne i din kommune, som arbejder med at hjælpe børn og unge, der har det svært.
Det kan være, du har problemer derhjemme eller i skolen. Det kan også være, at du føler dig alene eller anderledes. Eller at du, eller en tæt på dig, bliver udsat for noget, du ikke synes er rart.
Uanset hvad du synes, der er svært, så står vi klar til at hjælpe dig.
Vi ligger på Lyngby Hovedgade 94. På 2. sal findes en børne- og ungerådgiver, der vil lytte til dig.
Du må altid have en person med, som kan hjælpe og støtte dig - det hedder en ”bisidder”. En bisidder skal være over 15 år, og det er dig, der bestemmer, hvem det skal være - det kan fx være en nabo, en god ven, en vens mor/far eller en anden, du føler dig tryg ved.
Der findes en lov om børn og unge i Danmark. Den hedder barnets lov.
I den står der, at de voksne fra kommunen SKAL undersøge, om de kan hjælpe dig, hvis du beder om det. Du har altså ret til hjælp, hvis du har brug for det, og din mening tæller med.
Når du ringer, skriver eller besøger os i kommunen, behøver du ikke fortælle, hvad du hedder, eller hvor du bor, hvis du ikke har lyst. Det vil sige, at du kan være anonym.
Hvis vi mener, at du har det så svært, at du har brug for hjælp lige nu, eller hvis du eller nogen tæt på dig er i fare, spørger vi nogle gange om dit navn, så vi kan hjælpe dig.
Nogle gange kan det være, at vi skal kontakte dine forældre - men det taler vi med dig om inden.
Hvis du har talt eller skrevet med en børne- og ungerådgiver hos os, vil rådgiveren prøve at finde ud af, om du har brug for hjælp.
Måske fortæller rådgiveren dig, at vi vil undersøge, hvordan du får den bedste hjælp. Det betyder, at rådgiveren ringer til dig igen, så I sammen kan aftale, hvad der skal ske.
Eller det kan være, at rådgiveren foreslår, at du skal tale med en god ven, dine forældre eller en anden telefonrådgivning, der kan hjælpe dig.
Så kan du ringe os. Vi kan hjælpe dig, hvis du synes, at dit hjælpemiddel ikke virker optimalt. Vi kan også vejlede dig, hvis du har brug for en hjælpemiddel. Vi kan have brug for, at du fortæller din fødselsdato, for at vi kan vejlede dig bedst.
Der er mange typer hjælpemidler, og de er inddelt i to grupper: personlige hjælpemidler og hjælpemidler til udlån.
Et personligt hjælpemiddel kan fx være:
Et hjælpemiddel til udlån kan fx være:
Du kan ringe til os om personlige hjælpemidler på telefon 45973491 mandag, onsdag og fredag mellem kl. 9 og 10.
Du kan ringe til. os om hjælpemidler til udlån på telefon 45973493 mandag, onsdag og fredag mellem kl. 9 og 12.