Gå til hovedindhold
Du er her:

Handleplan og opfølgning på indsats

Lyngby-Taarbæk Kommune skal udarbejde en handleplan, når der gives hjælp eller støtte efter servicelovens regler om særlig støtte til børn eller unge.

Når Lyngby-Taarbæk Kommune yder støtte til sårbare børn og unge, kan barnet og den unge og forældrene vælge at få udarbejdet en Barnets plan eller en Ungeplan. Af Barnets plan eller Ungeplanen skal det fremgå, hvilke indsatser Lyngby-Taarbæk Kommune har sat i gang og hvilke mål, der er sat op for disse indsatser. Barnets plan eller Ungeplanen fortæller også, hvem der skal give indsatsen, og hvor længe den skal vare.

Metoder, som anvendes i Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk kommune anvender metoder som Signs of Safety og ICS i forbindelse sagsbehandlingen.

FAQ

  • Hvad er barnets plan eller ungeplanen?

    Barnets plan eller ungeplanen er et redskab, som skal sikre koordineringen og tydeliggøre indsatsen for barnet eller den unge

  • Opfølgning på indsatsen

    Tre måneder efter at indsatsen er igangsat, følger kommunen op på, om indsatsen virker efter hensigten. I samarbejder med barnet eller den unge og forældrene vurderer vi, om der er behov for at justere målene i indsatsen. Herefter aftaler vi med barnet, den unge og forældrene, hvornår der igen skal følges op på indsatsen.

  • Metoden "Signs of Safety"

    Signs of Safety er løsningsfokuseret og giver et systematisk overblik over de professionelles bekymringer for barnet, og over de positive ressourcer, der findes hos barnet, hos forældrene og i familiens netværk.

    I bund og grund er tanken, at det udsatte barn eller den udsatte unge i videst muligt omfang skal blive i sit miljø hjemme i familien, i daginstitutionen eller i skolen, så længe der kan skabes sikkerhed for barnets/den unges trivsel og udvikling.

    Derfor er Signs of Safety et redskab, som professionelle kan bruge til at foretage en kvalificeret og balanceret vurdering i svære børne-/ungesager. Samtidig giver Signs of Safety alle omkring barnet et fælles sprog – både de forskellige fagfolk, forældrene og den unge selv.

    Signs of Safety er også et effektivt redskab til at sætte mål og skabe fælles billeder af, hvornår indsatsen er lykkedes, og hvornår en sag kan lukkes.

  • Metoden "ICS"

    Integrated Children’s System (ICS) er en sagsbehandlings- og udredningsmetode, der kan anvendes i sagsbehandlingen af børn og unge med særlige behov. ICS hjælper sagsbehandleren med at komme rundt om de faktorer, som påvirker og har betydning for barnet eller den unges situation.

    ICS er et godt redskab til at:

    • Barnets behov sættes i centrum
    • Børn og forældre inddrages
    • Indtænke både ressourcer og problemer
    • Afdækningen af barnets situation bliver helhedsorienteret
    • Understøtte systematik i sagsbehandlingen