Gå til hovedindhold

Demens

Der findes en række tilbud til borgere med demenssygdomme og deres pårørende.

Indhold

    Kommunens Demensteam består af en demenskoordinator og tre demenskontaktpersoner. Demensteamet tilbyder tilbud til mennesker med en demenssygdom, eller med demenslignende symptomer. Demensteamet yder vejledning og rådgivning til borgere og pårørende. 

    Kontakt demenskoordinator

    På mail mea@ltk.dk eller telefon 20 18 01 77

    Aktivitetstilbud

    • Hovedsagen - tilbud til yngre borgere med demens eller senhjerneskade. Kontakt Hovedsagen direkte på telefon 30 30 83 95. 
    • Samværsgrupperne - tilbud til borgere med demens 
    • Afløsning i hjemmet - tilbuddet er tiltænkt for pårørende, hvis borgeren med en demenssygdom ikke kan være alene hjemme.
    • Kontakt pårørendevejleder Helle Vendelø, mail hpedr@ltk.dk, tlf. 29 35 97 42
    • Kontakt Visitationen for yderligere oplysninger på tlf. 45 97 30 81

    Yderligere information om demens

    På flere af kommunens plejecentre findes der afdelinger, som er specielt tilpasset borgere med demens.

    Man skal visiteres til en plejebolig.

    Du kan læse om kommunes plejecentre ved at klikke her 

    En fremtidsfuldmagt kan være særligt relevant for personer, der er bekymrede for at udvikle demens eller allerede har fået en demensdiagnose. Fremtidsfuldmagten giver mulighed for at udpege en betroet person til at træffe beslutninger på ens vegne, hvis man på et tidspunkt ikke længere er i stand til det selv.

    Det er vigtigt at oprette fremtidsfuldmagten, mens man stadig er i stand til at forstå og tage beslutninger om sine egne forhold. Dokumentet skal oprettes og underskrives, mens man er ved fuld mental kapacitet, og det kan være en god idé at få juridisk rådgivning for at sikre, at alle aspekter er korrekt håndteret.

    Et værgemål er en juridisk ordning, hvor en person får ansvar for at tage beslutninger på vegne af en anden person, som ikke selv er i stand til at varetage sine interesser. Dette kan skyldes forskellige årsager, såsom demens eller andre forhold, der gør det vanskeligt for personen at handle selvstændigt.

    Værgemål kan omfatte forskellige områder, herunder økonomiske beslutninger, personlige forhold og juridiske anliggender. Formålet med værgemål er at beskytte personens rettigheder og interesser, samtidig med at sikre, at vedkommende får den nødvendige støtte til at leve et værdigt liv.

    Værgemål kan være midlertidige eller permanente, afhængigt af personens behov og situation. Det er en domstol, der beslutter, om der skal etableres et værgemål og hvilken type værgemål, der er passende. En værge har pligt til at handle i personens bedste interesse og skal regelmæssigt rapportere til myndighederne om personens situation og de beslutninger, der træffes.