Øget brug af velfærdsteknologi kan være en del af løsningen på manglen på medarbejdere. Samtidig kan øget brug af velfærdsteknologi opleves som udviklende for medarbejderne, forbedre arbejdssituationer og skabe en forbedret borgeroplevelse, fordi borgerne fx bedre kan klare sig selv, oplever mere værdighed i plejesituationer mm.
Implementering af velfærdsteknologi kræver investeringer, ledelsesfokus og medarbejdere, som med lyst, engagement og de rette kompetencer kan løse opgaverne på en ny måde.
Delpakkens elementer
-
Skærmbesøg i hjemmeplejen
Skærmbesøg i hjemmeplejen udbredes indledningsvist som pilotprojekt til et antal borgere, som gerne vil og kan klare mere selv.
-
Robot til pille dosering
Der indkøbes og implementeres robot til pille dosering til et antal borgere med hyppigt behov for hjælp til at tage medicin, men som ikke har behov for personligt besøg.
-
Velfærds- teknologi til fysisk træning af ældre i hjemmeplejen
Der indføres velfærdsteknologi til fysisk træning af ældre i hjemmeplejen for at løfte funktionsniveau og reducere behovet for hjælp.
-
Afprøvning af sensorløsninger på plejecenter
Der etableres sensorløsninger i et antal plejeboliger, hvor beboerne har ønske om at medvirke for at understøtte en mere fokuseret og prioriteret hjælp og færre unødige forstyrrelser af beboer i eget hjem.
-
Hygiejnestol til borgere uden ståfunktion i plejebolig
Der anvendes hygiejnestol til borgere i plejebolig uden ståfunktion for at understøtte større livskvalitet og bedre arbejdsmiljø.
-
Etablering af en SOSU-Tek stilling til at understøtte implementering i driften
Der oprettes en stilling som velfærdsteknologisk praktiker (SOSU Tek) i driften til at understøtte implementering af velfærdsteknologi, opsamle medarbejderideer til nye teknologier mv.
-
Design og afprøvning af velfærdsteknologiske løsninger
Der udvikles design og afprøvning af teknologiske løsninger.
Velfærds- teknologi til fysisk træning af ældre i hjemmeplejen
Se den kortfilm nedeunder, der beskriver hvordan vi arbejder med hjemmetræning.