Gå til hovedindhold

Biodiversitet

Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder på at øge biodiversiteten gennem projekter på kommunale arealer, i det marine og i samarbejde med borgere og lodsejere.

Indhold

    Lyngby-Taarbæk Kommune arbejder for at øge biodiversiteten og derved bidrage til de internationale forpligtelser under FN’s biodiversitetskonvention og EU’s biodiversitetsstrategi

    Indsatsen tilvejebringes gennem samarbejde med borgere og støtte til biodiversitetsfremmende projekter på egne arealer og gennem naturplejeprojekter og skånsom drift.

    Lyngby-Taarbæk Kommune udarbejder en handleplan for biodiversitet. Handleplanen skal være en rettesnor for det fremtidige arbejde med biodiversiteten i kommunen.

    Læs mere om de enkelte tiltag, og hvordan du som borger kan bidrage, i fanebladene til højre.

    Lyngby Åmose fattigkær

    Lyngby Åmose fattigkær

    Vandhul med blomster

    Vandhul med blomster

    Kvasbunke

    Kvasbunke

    Opsætning og indvielse af fiskebørnehaver i Taarbæk

    Opsætning og indvielse af fiskebørnehaver i Taarbæk

      Handleplan for biodiversitet

      Lyngby-Taarbæk Kommune har i oktober 2023 vedtaget Vildere Lyngby-Taarbæk 2030 - en handleplan for biodiversitet, der bidrager til opfyldelsen af målene i kommunens Bæredygtighedsstrategi og viderefører arbejdet under Charter for Biodiversitet

      Naturkapitalindeks

      Fordelingen og kvaliteten af naturen i Lyngby-Taarbæk Kommune rangeres højt blandt landets kommuner.

      Private borgere

      Lyngby-Taarbæk Kommune opfordrer borgere til at øge biodiversiteten

      Kommunale arealer

      I Lyngby-Taarbæk Kommune ønsker vi at øge det grønne element og dermed biodiversiteten i byrummene, så træer, buske og blomster bliver en integreret del af bybilledet og livet i byen.

      Fiskebørnehaver i Taarbæk Havn

      Lyngby-Taarbæk Kommune har fra foråret 2022 17 fiskebørnehaver hængende under vandet i Taarbæk Havn. Fiskebørnehaverne (også kaldet biohuts) er levesteder, hvor fiskeyngel kan søge tilflugt fra større rovfisk, indtil de er store nok til at klare sig selv.