Midlertidigt byrum på Klampenborgvej
Dele af Klampenborgvej åbner igen efter at have været afspærret på grund af arbejdet med letbanen. Det betyder, at vi nu kan afprøve, hvordan det fremtidige byrum kan blive.
Dele af Klampenborgvej åbner igen efter at have været afspærret på grund af arbejdet med letbanen. Det betyder, at vi nu kan afprøve, hvordan det fremtidige byrum kan blive.
De næste år vil kommunen afprøve en midlertidig indretning af det spændende og centrale byrum, der åbnes op på Klampenborgvej, når det en dag kun er letbanen og busser, der kører igennem, da Klampenborgvej allerede nu er lukket permanent for biltrafik.
Udformningen af det midlertidige byrum tager afsæt i hovedelementerne, der udstikkes i Udviklingsplan for Kongens Lyngby Centrum.
Hensigten er at give et billede på, hvordan det fremtidige byrum kan fungere, samtidig med at man tester de forskellige elementers funktionalitet i den givne kontekst.
Dermed vil den midlertidige indretning af Klampenborgvej - udover at gøre byrummet klar til letbanen - kunne give erfaringer i forhold til en senere permanent indretning af Klampenborgvej.
Med indretningen skabes et grønt byrum, der inddeles i zoner til udeservering, ophold og leg.
Byrummet indrettes med 45 træer og større buske, som er plantet i bigbags. Hele byrummet fremhæves med vejafmærkningsmaling i et bølgemønster, som referer til Mølleåen.
I nogle zoner vil der være udeservering, andre zoner har en mere legende karakter. Og hvis du er vaks. vil du kunne finde aftryk af dyrelivet i Mølleåen. For at bringe mere leg til rummet opsættes to vippebænke og et kryds og bollespil.
Ved projektets afslutning vil træer og buske blive plantet permanent ud i andre projekter i kommunen. Det vil ved projektets afslutning blive undersøgt, hvor de pågældende træer og buske kan plantes. Det kan for eksempel være på legepladser, i daginstitutioner eller på skoler.
Den tidligere cykelsti langs Lyngby Storcenters facade sløjfes, og en ny midlertidig cykelsti males op med termoplast langs letbanetracéet.
Denne placering svarer til cykelstiens forventede fremtidige permanente placering.
Der skabes uformelle siddemuligheder i form af historiske møllesten, som kommunen allerede har på lager. De flotte gamle stenhjul, der i gamle dage blev brugt til at male korn, har i de sidste mange år stået opmagasineret på en afsidesliggende grund.
Nu bliver de hentet helt ind i Kongens Lyngby Centrum, hvor de vil fungere som alternative bænke i det midlertidige byrum på Klampenborgvej. Dermed undgår vi investeringer i møbler, som vi måske alligevel ikke ønsker i det fremtidige permanente byrum.
Vi får også mulighed for at give kommende generationer et eksempel på den historie, der har defineret Kongens Lyngby i de sidste mange generationer.
En del af byrummet indrettes i samarbejde med de handelsdrivende og byens aktører, og kan skifte over tid.
Det er planen, at byrummet bibeholdes frem til 2025.