Vælg den rette varmeforsyning
Oliefyret er ved at være historie, og flere vælger naturgassen fra. Der er mange muligheder, og det er vigtigt at vælge et varmeanlæg, der passer til huset.
Skal du have et nyt varmeanlæg, er det en god idé at undersøge hvilken opvarmningsform, der passer til dit hus.
Valg af varmeanlæg har ikke kun betydning for, hvad det koster at opvarme dit hus, og hvor meget CO2 du udleder. Det har også betydning for husets værdi. Flere og flere huskøbere og ejendomsmæglere har fokus på husets energimærke. Udskifter du fx et olie- eller gasfyr med en varmepumpe, kan du i mange tilfælde flytte husets energimærke to niveauer. En varmepumpe kan således være en billig måde at forbedre husets energimærke på, og øge dets værdi.
Flere områder vil få fjernvarme
Udbygningen af fjernvarmenettet er en del af kommunens plan for at udfase fossile brændsler og mindske CO2-udslippet. Lyngby-Taarbæk Kommune har vedtaget en varmeplan om udrulning af fjernvarme fra 2022-2030. Målet med varmeplanen er, at 98% af husstandene i Lyngby-Taarbæk Kommune har fået tilbudt fjernvarme inden udgangen af 2030. Planen indebærer et afgørende skift fra primært gas til stort set udelukkende fjernvarme.
Vestforbrænding er leverandør af fjernvarme i kommunen, og har i samarbejde med kommunen arbejdet på en plan for hvilke områder, der vil blive tilbudt fjernvarme i de kommende år. Udrulningen af fjernvarmen er blevet opdelt i 2 etaper, hvor første etape vil få tilbudt fjernvarme i årene 2023-2027, og anden etape forventes at blive tilbudt fjernvarme fra 2026-2030.
På kortet nedenfor kan du se rækkefølgen for hvilke områder, der skal udbygges. For at se yderligere detaljer af kortet, kan du klikke her, hvor du blandt andet kan læse mere om varmeplanen og fjernvarmeudrulningen. På hjemmesiden vil du også få mulighed for at fremsøge din adresse på kortet.
I forbindelse med fjernvarmeudrulningen er der blevet afholdt informationsmøder for borgerne d.17/01 og 19/01. Klik her for at se information om møderne, samt tilhørende præsentationer og optagelse.
Få mere information
SparEnergi.dk, tlf. 3115 9000 – info@sparenergi.dk
Gratis og uvildig rådgivning om udskiftning af fyr. Læs mere om forskellige opvarmningsformer, energimærkning, elforbrug og tilskud på https://sparenergi.dk/
Vestforbrænding, tlf. 44 85 7000 – vestfor@vestfor.dk
Vil du vide mere om mulighederne for at få fjernvarme, kontakt Vestforbrænding.
Før du beslutter dig, anbefaler vi, at du:
- Tjekker om dit hus ligger i et område udlagt til naturgas eller fjernvarme (se kort).
- Undersøger, hvilke planer, der er for den fremtidige lokale varmeforsyning.
- Overvejer forskellige løsninger, og undersøger hvilken løsning, der passer til dit hus. Kombinér evt. med en optimering eller renovering af huset.
- Bruger beregneren på www.sparenergi.dk. Den kan give dig et estimat på, hvor meget du kan spare ved at skifte varmekilde.
- Evt. kontakter SparEnergi for gratis telefonvejledning om støtte og fradragsmuligheder på tlf. 31 15 90 00
Få reduceret din elafgift
Folketinget har vedtaget, at du som ejer af en bolig med elvarme, kan få reduceret din elafgift. Du får kun reduceret elafgift på den del af dit årlige forbrug, der ligger over 4.000 kilowatt-timer.
For at få reduktion skal du ansøge og opfylde følgende krav i Bygnings- og Boligregistret:
- Være registreret med elektricitet som det primære opvarmningsmiddel.
- Være registreret som helårsbeboelse eller sommerhus med anvendelseskode 110-190, 510 eller 523.
Se eller ret dine BBR-oplysninger her eller kontakt din kommune for hjælp.
Kontakt informationer
Adresse
Lyngby Rådhus,
Lyngby Torv 17,
2800 Kgs. Lyngby