Fortun Fort
Fortun Fort blev opført i årene 1891-93, som en del af Københavns befæstning. Fortet ligger lige op til Dyrehavens vestlige del. Fortet var under 1. verdenskrig bemandet med 110 mand, men har i øvrigt, som resten af Københavns landbefæstning aldrig haft operative opgaver.
Som en del af forsvarsforliget i 1894, blev størstedelen af Københavns Befæstning, herunder Fortunfortet, nedlagt. Efter nedlæggelsen i 1920 overgik fortet til privat eje og fungerede derefter bl.a. som svampefarm, reservedelslager for motorcykler og krudtlager for Tivoli. Omkring 1955 overtog Lyngby-Taarbæk Kommune anlægget og fortet blev i 1992 fredet og beskyttet som fortidsminde. Fortet søges løbende vedligeholdt.
Lyngby Fort
Lyngby Fort er opført i årene 1887-88, som en del af Københavns befæstning. Fortets kanoner blev dog først leveret i 1892, hvor det stod endeligt færdigt. Fortet ligger ved Glaciset, syd for Lyngby.
Det er et betonstøbt trekantfort, som gjorde fjendtlig beskydning mere vanskelig. Fortet var gravet ned i jorden og derfor delvist skjult for fjenden. Det var det kraftigst bevæbnede af forterne omkring København, og det kunne bemandes med 200 artillerister. På bagsiden af fortet er en såkaldt kaponier, hvorfra man kunne skyde og forsvare flankerne. I 1979 overtog Lyngby-Taarbæk Kommune anlægget, og fortet blev siden fredet og beskyttet som en del af kulturarven.