Søg tilskud
Du kan som borger, frivillig eller forening søge tilskud til en lang række forskellige formål. Det kan være tilskud til drift, arrangementer, aktiviteter, samarbejdsprojekter, lokaler eller nye aktiviteter
Tilskud til folkeoplysende projekter og initiativer
Kommunen skal jf. Folkeoplysningslovens § 6. stk. 3 årligt afsætte en pulje til udvikling inden for folkeoplysningsområdet. Det opfyldes i Lyngby-Taarbæk Kommunen gennem Start- og Udviklingspuljen.
Start- og Udviklingspuljen har til formål at støtte nye initiativer og projekter inden for folkeoplysningsområdet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Med puljen er målet at øge variationen af aktiviteter og borgernes deltagelse i Lyngby-Taarbæk Kommunes foreningsliv.
Puljen giver mulighed for, at foreninger og selvorganiserede grupper kan igangsætte, afsøge nye metoder eller formater til udvikling af aktiviteter, som har et folkeoplysende sigte. Initiativerne skal bidrage til et fortsat rigt foreningsliv, som kan udvikle, inddrage, og fastholde stærke fællesskaber i hele Lyngby-Taarbæk Kommune.
Foreninger, oplysningsforbund og selvorganiserede opfordres således til, gennem nye ideer og tiltag, at være med til at udvikle folkeoplysningsområdet i kommunen.
Hvad kendetegner en aktivitet med et folkeoplysende sigte?
En aktivitet med et folkeoplysende sigte er f.eks. en aktivitet, der har til formål at fremme uformel læring og demokratisk deltagelse blandt deltagerne i et forpligtende fællesskab.
Folkeoplysende aktiviteter er fx foreningsidræt, spejder, aftenskolehold mv., hvor aktiviteterne er udgangspunktet for skabelse af fællesskaber, læring af nye ting og samfundsengagement.
Som deltager i en aktivitet med et folkeoplysende sigte, får man f.eks. mulighed for at udvikle sine fysiske færdigheder, sociale evner, kreative evner og personlige kompetencer. Det handler ikke kun om at blive bedre til én ting – men også om at samarbejde med andre, tage ansvar og fremme demokratiske færdigheder. F.eks. ved at planlægge en aktivitet eller deltage i en debat. Det handler om at være aktiv, tage ansvar og bidrage til, at fællesskabet fungerer.
Formål
Puljen har overordnet til formål;
· Aktivt at støtte op om målsætningerne i Folkeoplysningspolitikken
· At støtte og fremme børn og unges deltagelse i folkeoplysende initiativer
· At støtte og udvikle aktiviteter for børn og unge under 25 år
· At støtte udvikling af folkeoplysende voksenundervisning
Hvem kan søge?
Tilskud fra puljen kan søges af godkendte folkeoplysende foreninger, selvorganiserede grupper og foreninger, som opfylder et folkeoplysende formål.
Der ydes tilskud til
· Nye initiativer også i eksisterende folkeoplysende foreninger.
· Udviklingsarbejde og nytænkning inden for den folkeoplysende virksomhed.
· Tilbud til særlige målgrupper og støtte til arrangementer for børn, unge og ældre med særlige behov.
· Støtte til konsulenthonorar, såfremt ekstern konsulenthjælp fra fx en folkeoplysende organisation er nødvendig for gennemførelse af projektet. Dog max. 50 % af udgiften (der ydes ikke støtte til løn til de frivillige, der er en del af projektet).
· Tilskud til lærer- og lederløn til førstegangsansøgninger fra foreninger, som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning, og som ikke har kunnet søge tilskud i henhold til gældende frister. Der kan søges op til 10.000 kr.
· Opstartstilskud fra nystartede frivillige folkeoplysende foreninger, som tilbyder folkeoplysende aktiviteter (førstegangsansøgning). Der kan søges op til 5.000 kr.
· Opstart af nye foreninger – der kan søges tilskud til opstart af nye foreninger/aktiviteter uden at foreningen/aktiviteten til en start skal godkendes som folkeoplysende, så længe projektet er inden for folkeoplysningslovens rammer. Der kan søges op til 5.000 kr.
Bemærk, at der normalt kun ydes støtte én gang til det samme projekt, men der kan efter Folkeoplysningsudvalgets vurdering være mulighed for støtte i op til 3 år.
Folkeoplysningsudvalget kan i perioder prioritere særlige områder.
Der ydes ikke tilskud til
· Anlægsbyggeri
· Indkøb af materiel, der ikke indgår som en integreret del af projektet – eller hvis et projekt er etableret for at skaffe støtte til indkøb af materiel, inventar, adgang til portaler e.l.
· Rejseudgifter undtagen til f.eks. en foredragsholder eller lign.
· Kost og logi bortset fra mindre udgifter til forplejning integreret i projektet
· Projekter, hvor Konsulenthonorar udgør over 50 % af projektet – og lønudgifter som af Folkeoplysningsudvalget vurderes at være overflødige, idet opgaven kan eller bør løses af frivillige
· Løn til instruktører
· Deltagelse i kurser
· Kommunale institutioner og forvaltningen samt projekter, som modtager anden kommunal støtte eller hører under anden lovgivning, kan normalt ikke komme i betragtning.
Hvordan søger man?
Ansøgningen skal indeholde oplysninger om:
· Titel, formål og idé/indhold
· Stikord som karakteriserer projektet
· Budget med oplysning om indtægter og udgifter, herunder om der er søgt/bevilget støtte fra anden side
· Beskrivelse af aktivitet/undervisning/foredrag
· Projektansvarlig
Ansøgningsfrister og behandling af ansøgning
Folkeoplysningsudvalget behandler ansøgningerne i udvalgets fastlagte møder. Dog behandles ansøgninger om opstartstilskud til nyopstartede folkeoplysende foreninger løbende af forvaltningen.
Ansøgningerne skal være os i hænde senest 4 uger inden mødets afholdelse. Mødedatoer kan findes på kommunens hjemmeside eller ved henvendelse til fritid@ltk.dk
Frivillige folkeoplysende foreninger
Én gang årligt søges om medlemstilskud, der beregnes på grundlag af alle foreningers ansøgninger med angivelse af medlemstal for 0-24 årige medlemmer.
Hvem kan søge?
Alle foreninger der er godkendt af kommunen som frivillig folkeoplysende forening.
For at være berettiget til tilskuddet, skal foreningen udover, at være godkendt af kommunen i henhold til Folkeoplysningslovens bestemmelser;
· have mindst 1. månedlig aktivitet for tilskudsberettigede medlemmer
· indberette foreningens medlemstal i forbindelse med den årlige indberetning til CFR – det Centrale foreningsregister
· kunne dokumentere betaling af medlemskontingent
Hvem er målgruppen for tilskuddet?
Medlemmer i alderen 0-24 år i frivillige folkeoplysende foreninger.
Hvad kan du søge tilskud til?
Tilskud til børne- og ungdomsmedlemmer under 25 år. For at få tilskud til børne- og ungdomsmedlemmer skal foreningen have mindst en månedlig aktivitet for børn og unge under 25 år.
Hvornår søges?
Der kan søges i Foreningsportalen inden 1. april. Alle foreninger der er godkendt til at modtage medlemstilskud, vil modtage besked via mail, når der åbnes for ansøgninger i Foreningsportalen.
Mulighed for bortfald af tilskud
Tilskuddet bortfalder pr. 1. september, hvis en forening ikke har fremsendt regnskabsskemaet.
Undtagelser kan dog gøres, hvis der er indgået en særlig aftale med forvaltningen på grund af en uforudset hændelse i foreningen det pågældende tilskudår.
Hvem kan søge?
Alle foreninger, der er godkendt af kommunen som frivillig folkeoplysende forening.
Hvem er målgruppen for tilskuddet?
Handicappede medlemmer over 25 år.
Hvad kan du søge tilskud til?
Handicaptilskud følger samme retningslinjer som medlemstilskud til medlemmer 0-24 år.
Hvornår søges?
Der søges i Foreningsportalen inden 1. april.
Alle foreninger der er godkendt til at modtage medlemstilskud, vil modtage besked via mail, når der åbnes for ansøgninger i Foreningsportalen.
Hvem kan søge?
Alle idrætsforeninger, der er godkendt af kommunen som frivillig folkeoplysende forening.
Hvem er målgruppen for tilskuddet?
Idrætsforeninger, der er godkendt som frivillige folkeoplysende foreninger.
Hvad kan du søge tilskud til?
Puljens formål er at yde tilskud til ekstraordinære aktiviteter, der udgiftsmæssigt ikke kan afholdes inden for en idrætsforenings normale budget, og hvortil der ikke på anden vis ydes kommunal støtte.
idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Kommune kan søge om tilskud til deltagelse i internationale stævner, fx EM, VM.
Puljens midler tilvejebringes ved det af kommunalbestyrelsen bevilgede beløb.
Hvornår søger man?
Ansøgninger skal være FIL i hænde senest 4 uger før arrangementets afvikling.
Budget vedlægges ansøgningen, og regnskab med kopi af bilag sendes til FIL efter afviklingen af arrangementet.
Ansøgning kan sendes til fritid@ltk.dk som vil sende den videre til FIL.
Hvad ydes der ikke tilskud til?
Der ydes ikke tilskud til deltagelse i konkurrencer om danmarksmesterskaber.
Krav til administration af puljen
Tilskud fra Lyngby Taarbæk kommunes idrætspulje udbetales efter gennemgang af arrangementets slutregnskab.
Hvem kan søge?
Tilskud kan søges af unge ledere og – frivillige i de uniformerede og øvrige børne- og ungdomsforeninger i Lyngby-Taarbæk kommune.
Puljen kan IKKE søges af idrætsforeninger eller foreninger, der ikke godkendt som folkeoplysende foreninger.
Hvem er målgruppen for tilskuddet?
Unge ledere og frivillige i foreningen. Deltagerne skal inden kursusstart være fyldt 12 år og må ikke være fyldt 30 år.
Hvad kan du få tilskud til?
Der ydes tilskud til uddannelse og ledertræning til gavn for børne- og ungdomsarbejdet i Lyngby-Taarbæk Kommune. Tilskud gives til kursusafgiften inkl. transport. Puljen kan også yde tilskud til fælles nordiske og internationale aktiviteter, såfremt der pr. 1. november er ubrugte midler i puljen.
Der ydes tilskud til kurser, der afholdes i Danmark (dog ikke Færøerne og Grønland). Der skal være tale om en landsorganisation, anerkendte lederkurser eller lignende.
Tilskudsstørrelse
En ansøger kan maksimalt modtage 3.000 kr. om året i tilskud. Der gives tilskud til kursusafgiften, inkl. transport, men ikke til lokaletilskud/etableringsomkostninger. Lokaletilskud søges samlet en gang årligt jf. principper for lokaletilskud.
Hvornår søges?
Der er ansøgningsfrist 1. maj og 1. november. Hvis en ansøgning modtages efter fristen, overgår den til næste ansøgningsrunde. Det er Samrådet, der administrerer puljen. Foreningen skal anvende særligt ansøgningsskema, som findes i foreningsportalen.
Hvem kan søge?
Foreninger med egne eller lejede lokaler kan søge lokaletilskud til driftsudgifter. Kommunen kan undlade at yde lokaletilskud, hvis Kommunalbestyrelsen kan anvise et andet egnet lokale.
Hvem er målgruppen for tilskuddet?
Frivillige folkeoplysende foreninger.
Hvad kan du søge tilskud til?
Der kan ydes tilskud til egne eller lejede lokaler til dækning af driftsudgifter. Lyngby-Taarbæk Kommune yder tilskud med 65 % af driftsudgifterne til lokaler, haller og lejrpladser, der ejes eller lejes af foreninger til aktiviteter for børn og unge under 25 år.
Ved ansøgning af lokaletilskud skal foreningen årligt dokumentere deres aktivitetstimetal.
Hvornår søges?
Ansøgningsfristen er 1. april. Der ansøges via Foreningsportalen. Alle foreninger, der er godkendt til at modtage lokaletilskud vil modtage besked via mail, når der åbnes for ansøgninger i Foreningsportalen.
Bemærk
Ifølge Folkeoplysningsloven kan Kommunalbestyrelsen vælge ikke at yde lokaletilskud eller at nedsætte tilskuddet, hvis lokalerne fx medfører væsentlige merudgifter for kommunen, eller hvis driftsudgifterne for et lejemål ikke står i rimeligt forhold til antallet af deltagere. Kommunen kan også undlade at yde lokaletilskud, hvis Kommunalbestyrelsen kan anvise et andet egnet lokale.
Hvem kan søge?
Folkeoplysende foreninger i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Hvem er målgruppen for tilskuddet?
Skolebørn i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Hvad kan du søge tilskud til?
Afholdelse af sommerferieaktiviteter for børn og unge, der bor eller går i skole i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Hvornår søges?
Ansøgningsfrist for tilskud til afholdelse af sommerferieaktiviteter meldes ud via mail til alle folkeoplysende foreninger i starten af året. Ansøgningsskema er sendt til alle folkeoplysende foreninger, men kan også rekvireres ved at skrive en mail til fritid@ltk.dk.
Hvem kan søge?
Alle idrætsforeninger, som er godkendt af kommunen som frivillig folkeoplysende forening, og som har en skriftlig elitestrategi.
Hvad kan der søges elitestøtte til?
- Ét- eller flerårige indsatser/projekter til fremme af eliteidræt
- Udviklingsprojekter i kommunens idrætsforeninger
- Nye træningsmetoder
- Opbygning af talentmiljøer
- Netværksdannelse og inspiration mellem idrætsforeninger, fx oplæg om relevante emner i forbindelse med eliteidræt og lignende projekter
Hvornår kan der søges?
Der kan ansøges én gang om året, og ansøgningsfristen er d. 15. august.
Der skal anvendes et ansøgningsskema, som findes på Foreningsportalen. Skemaet sendes direkte til FIL, som beskrevet i ansøgningsskemaet.
Hvad ydes der ikke støtte til?
- Der gives ikke støtte til daglig drift
- Elitestøtten kan ikke gives til enkelte eliteidrætsudøvere
Administration af puljen
De modtagne ansøgninger behandles af FIL's bestyrelse, og der afgives svar på ansøgninger senest d. 1. oktober i det år der er ansøgt i.
Folkeoplysende voksenundervisning
Hvem kan søge?
Aftenskoler og oplysningsforbund som er hjemmehørende i Lyngby-Taarbæk Kommune og er godkendt til at modtage tilskud efter Folkeoplysningslovens bestemmelser.
Støtten til aftenskoler gives som
- tilskud til leder- og lærerløn
- tilskud til debatskabende aktiviteter
- under særlige omstændigheder kan der gives tilskud til lokaleudgifter
Bemærk, at Lyngby-Taarbæk Kommune ikke yder særligt tilskud til pensionister, efterlønnere og arbejdsledige - det såkaldte PEA-tilskud.
Der ydes tilskud til
Der henvises til retningslinjerne for tilskud til den folkeoplysende voksenundervisning. Du kan også hente de fulde retningslinjer ved at trykke på linket i den blå boks til højre.
Hvornår søges?
Ansøgningsfristen er 15. oktober, hvor der søges om tilskud til det kommende kalenderår.
Der ansøges via Foreningsportalen. Alle foreninger, der er godkendt til at modtage medlemstilskud vil modtage besked via mail, når der åbnes for ansøgning i Foreningsportalen.
Frivillige sociale foreninger
Hvem kan søge?
I udgangspunktet kan alle frivillige foreninger og organisationer, hvis målgruppe ligger inden for det frivillige sociale område komme i betragtning til § 18 støtte.
Målgruppen er overordnet borgere i Lyngby-Taarbæk, der har brug for hjælp og støtte, herunder:
- Brugere af patient- og handicap-foreninger
- Misbrugere
- Udsatte børn, unge og ældre
- Borgere med etnisk minoritetsbaggrund
- Brugere af humanitære foreninger
- Brugere af netværks- og selvhjælpsgrupper
- Pårørende til borgere i målgruppe ovenfor.
Hvad kan du søge tilskud til?
- Konkrete sociale aktiviteter for brugere udført af frivillige
- Aktiviteter der understøtter den frivillige sociale indsats, fx transport, IT og kontorartikler samt rekruttering, kvalificering, supervision og fastholdelse af frivillige inklusive kurser og sociale arrangementer
- Løbende driftstilskud dog ikke lønudgifter og husleje.
- Udviklingsprojekter der fx etablerer nye samarbejdsrelationer mellem forskellige typer af foreninger eller mellem foreninger og kommunen, lokale arbejdspladser eller virksomheder, involverer nye grupper af borgere som frivillige, eller på anden måde udfordrer de traditionelle rammer for det frivillige sociale arbejde. Dette kan eksempelvis være via en partnerskabsaftale.
Hvornår søges?
Ansøgningsfristen er 1. oktober og der søges her: Foreningsportalen
Læs mere i retningslinjerne for tilskud til frivilligt socialt arbejde.
Tilskudsregnskab
Foreninger mv. der modtager tilskud fra §18 puljen, skal indsende et tilskudsregnskab. Skemaet sendes direkte til tilskudsmodtagerne.
Hvem kan søge?
I udgangspunktet kan alle frivillige foreninger og organisationer, hvis målgruppe ligger inden for det frivillige sociale område komme i betragtning til § 18 støtte.
Målgruppen er overordnet borgere i Lyngby-Taarbæk, der har brug for hjælp og støtte, herunder:
- Brugere af patient- og handicap-foreninger
- Misbrugere
- Udsatte børn, unge og ældre
- Borgere med etnisk minoritetsbaggrund
- Brugere af humanitære foreninger
- Brugere af netværks- og selvhjælpsgrupper
- Pårørende til borgere i målgruppe ovenfor.
- Hvor meget kan der søges om?
Der kan søges om tilskud på max. 5.000 kr.
Hvad kan du søge tilskud til?
Opstarts- og Initiativpuljen har til formål at støtte opstart af nye aktiviteter i løbet af året. Der kan ikke søges tilskud til aktiviteter, som allerede har fået bevilget tilskud ved den årlige ansøgning af § 18 midler til frivillige socialt arbejder
Hvornår søges?
Puljen kan søges løbende og søges ved at sende ansøgning samt budget til fritid@ltk.dk
Læs mere i retningslinjerne for tilskud til frivilligt socialt arbejde.
Kontakt
Telefontider
Mandag | 09:00 – 15:30 |
---|---|
Tirsdag | 09:00 – 15:30 |
Onsdag | 09:00 – 15:30 |
Torsdag | 09:00 – 15:30 |
Fredag | 09:00 – 13:30 |
Lørdag | Lukket |
Søndag | Lukket |
Lukket Åben
EAN 579 8008 854 8598
Lyngby Rådhus
Lyngby Torv 17
2800 Kgs. Lyngby