Gå til hovedindhold
Pressemeddelelse

Bedre muligheder for uddannelse og job til personer med handicap

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune vil styrke mulighederne for at flere personer med handicap kommer i uddannelse eller job. Udvalget får opbakning fra det lokale Handicapråd.

26. sep. 2018

Indhold

    Arbejdsmarkedet mangler arbejdskraft, og mange virksomheder har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft. Det åbner mulighed for at flere kan få en fast tilknytning til arbejdsmarkedet, selv om de kan have svært ved at passe et fuldtidsjob på ordinære vilkår.

    Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og det lokale handicapråd drøftede den 18. september, hvordan flere personer med handicap kommer i uddannelse og job.

    Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Søren P. Rasmussen, siger: "Både Handicaprådet og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget er meget optaget af, hvordan vi kan komme i dialog med flere virksomheder i forhold til at gøre dem opmærksomme på eksempelvis de kompenserende ordninger. Som noget helt nyt, arbejder vi på en fælles handleplan, der skal styrke beskæftigelsesindsatsen for personer med handicap."

    Ion Meyer fra Handicaprådet tilføjer: "Det er en vigtig sag, der bliver taget hul på, og Handicaprådet ser frem til det videre forløb. Vi bidrager meget gerne til samarbejdet." 

    Undersøgelser peger i øvrigt på, at personer med handicap ofte mangler en kompetencegivende uddannelse sammenholdt med personer uden handicap. Det gælder særligt for de unge med psykiske lidelser, hvor 64 pct. ingen uddannelse har. Søren P. Rasmussen understreger, at det kalder på opmærksomhed, da uddannelse er med til at sikre de unges adgang til arbejdsmarkedet og økonomisk uafhængighed.

    Lyngby-Taarbæk Kommune samarbejder med flere kommuner for at sikre, at særlig unge med psykiske lidelser får en kompetencegivende uddannelse. Her vil den nye forberedende grunduddannelse (FGU), som træder i kraft sommeren 2019, være et oplagt uddannelsessted for unge, der har særlige behov.

    Baggrund

    Tal fra Det Centrale Handicapråd viser, at ud af knap 300.000 bevægelseshandicappede personer i Danmark er kun 171.000 i beskæftigelse. 133.000 står således uden job, og det betyder, at beskæftigelsesprocenten for personer med bevægelseshandicap er markant mindre end for resten af befolkningen.

    Beskæftigelsesministeren varslede i foråret 2018 et handicappolitisk udspil, som skal være med til at få flere personer med handicap i beskæftigelse og det forventes, at der i 2019 vil komme et særskilt beskæftigelsespolitisk mål for personer med handicap.

      Kontaktinformation

    Vedr. Lyngby-Taarbæk Kommunes beskæftigelsespolitik mv.: Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Søren P. Rasmussen, tlf.: 3091 4490, spr@ltk.dk

    Vedr. Handicaprådets arbejde: Formand Ion Meyer, tlf.: 2875 3804, ion.privat@gmail.com