Gå til hovedindhold
Du er her:
Jobannonce

Konsulent til nyoprettet Dataanalyseenhed

Konsulent til nyoprettet Dataanalyseenhed

Konsulent til nyoprettet Dataanalyseenhed

Lyngby-Taarbæk har primo 2024 besluttet at oprette en ny dataanalyseenhed. Formålet er via databaserede analyser og vidensgrundlag at understøtte beslutninger og prioriteringer på tværs af hele kommunen. Både for at skabe et større økonomisk råderum, for at prioritere investeringer klogt, og for at flere analyseopgaver kan løses in-house.

Dataanalyseenheden opbygges i løbet af året, og der er allerede ansat en faglig leder til enheden, og to erfarne konsulenter. Vi rekrutterer nu én sidste konsulent, så enheden er fuldt bemandet med fire konsulenter inden udgangen af året. Du skal således i tæt parløb med resten af teamet være med til at opbygge enheden og vil kunne præge både retningen og prioriteringerne i det videre arbejde.

Dine opgaver
Din første tid vil gå med at lære organisationen og dens analysebehov at kende. Og sammen med teamet at begynde at få greb om, hvilke analyser, systemer, arbejdsformer og kompetencer, der er behov for.

Vi forestiller os, at dine opgaver bliver:

  • Udarbejdelse af data- og analyseopgaver i samspil med det relevante fagområde
  • Udarbejdelse af større, tværgående data- og analyseopgaver som skal danne grundlag for politiske prioriteringer og investeringer
  • Afklaring og rammesætning af de enkelte opgaver i samarbejde med interessenterne
  • Videreudvikling af enhedens data- og systemmæssige forudsætninger i samarbejde med økonomi, it og indkøbsfunktion mv.
  • Lede og deltage i udviklingsprojekter relateret til dataanalyse bredt i kommunen


Større analyser og projekter prioriteres i en årsplan i samarbejde med direktionen. Mindre analyser og projekter planlægges sammen med den øvrige organisation og prioriteres af enheden selv. Arbejdet vil i høj grad være projektorienteret og foregå i tæt samarbejde med den relevante del af organisationen.

Din profil
For at lykkes med opgaverne forestiller vi os om dig:

  • Relevant kandidatuddannelse
  • Erfaring med dataarbejde, analyser og gerne økonomi eller statistik
  • Analytiske evner og kendskab til databaserede værktøjer
  • Dygtig til udarbejdelse af skriftlige beslutningsgrundlag


Du kan både komme oppefra med solid erfaring eller nedefra og være et data- og analysetalent. Blot du er samarbejdsstærk og kan finde andre løsninger end din egen. Det er en fordel, hvis du har erfaring med offentlig økonomistyring, eftersom data- og analyseenheden er forankret i Økonomistyring og Dataanalyse i tæt samspil med kommunens centrale økonomer. Økonomistyring og Dataanalyse er en del af Center for Økonomi og Indkøb.

Løn og ansættelsesvilkår
Vi tilbyder et afvekslende og udfordrende job, hvor du vil få stor indflydelse på tilrettelæggelsen af opgaverne. Vi har flekstid og gode mulighed for hjemmearbejde. Du bliver en del af et stærkt kollegialt fællesskab, hvor der er plads til det sociale fællesskab.

Du ansættes pr. 1. december 2024 som økonomikonsulent eller specialkonsulent med reference til chef for Økonomistyring og Dataanalyse, Maria Kirstine Stilling. Løn og indplacering efter kvalifikationer og forhandling. Du får arbejdsplads på det nyrenoverede Lyngby-Taarbæk rådhus tæt på Lyngby Station.

Skal vi undersøge det nærmere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingschef for Koncernstyring Maria Kirstine Stilling (22432088 / masti@ltk.dk) eller faglig leder i dataanalyseenheden Jonas Vestergård (29655121 / jonav@ltk.dk).

Ansøg om stillingen via linket senest den 20. oktober 2024.