Det sociale måltid
- mad og drikke i undervisnings- og fritiden.
"Sundhed er alles ansvar - en del af alles hverdag"
- Rammerne omkring et måltid tilrettelægges af den voksne, som er til stede under måltidet.
- Der arbejdes på, at der er en god stemning, når der spises.
- Det tilstræbes, at der er tid til at spise sin mad.
- Det tilstræbes, at der er ro, når der spises.
- Det tilstræbes, at der er opryddet i lokalet, og at alle vasker hænder, inden man går i gang med måltidet.
- Der skal være mulighed for at få koldt vand for alle hele dagen.
- Al mad, som serveres på skolen, er så sundt som muligt.
- Det forventes, at alle elever har spist morgenmad inden skoledagen starter.
- På SFO serveres sund morgenmad, eksempelvis havregryn/ frugt/ mælk.
- Vær opmærksom på, at der ofte er behov for flere mellemmåltider til hele dagen.
- Mellemmåltider skal være sunde, som eksempelvis frugt/grøntsager/ rugbrødsmad/nødder.
- Den voksne sørger for at støtte eleven i at spise sit mellemmåltid.
- Vi opfordrer til at madpakke og drikkevarer - inkl. indkøb i frikvarterer - er sunde både for de yngre og de ældre elever.
- Den voksne sørger for at støtte eleven i at få spist sin madpakke og drukket mælk eller vand.
- Der serveres et mindre mellemmåltid af SFO, eksempelvis frugt/grønt/brød
- Børnene er med til at forberede maden. Børnene inddrages i at komme med opskrifter på fx grovboller hjemmefra.
- De voksne snakker med børnene om sund mad, og hvad det betyder for kroppen at spise og drikke sundt.
Man tilrettelægger og gennemfører projekter om mad - og måltider på forskellige måder afhængig af klassetrin og fag.
- Man inddrager børnene i tilberedning af mad.
- Man lader børnene være medbestemmende i hvilken sund mad, der spises.
- Der udveksles sunde velsmagende opskrifter.
- Der arbejdes med mad værksteder.