Lundtoftegårdsvej
Du kan her på siden følge by- og erhvervsudviklingen langs Lundtoftegårdsvej og i Tracéet langs Helsingørmotorvejen og se status på udbud og salg af arealer
Du kan her på siden følge by- og erhvervsudviklingen langs Lundtoftegårdsvej og i Tracéet langs Helsingørmotorvejen og se status på udbud og salg af arealer
Lyngby-Taarbæk Kommune solgte i 2017 efter endt udbud et areal på ca. 12.000 m2 i en del af det nordlige Tracéet langs Helsingørmotorvejen til Hempel.
Hempel åbnede i september 2021 dørene til koncernens nye Campus, der blandt andet består af en nyopført kontorbygning og et moderne forsknings- og udviklingscenter.
Hempel Campus har mere end 350 medarbejdere på de 26.000 kvadratmeter.
Campus er ikke kun det globale hovedkvarter, det er også et center for forskning, læring og vidensdeling. Hele Hempel Campus stod færdigt i 2022.
DTU Science Park har i marts 2022 fremsendt et projektforslag for etablering af erhvervsdomicil, forskerpark og parkeringshus på arealer lige øst for DTU i Traceet Midt mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen.
Lokalplanforslaget giver mulighed for at opføre op til 43.000 m2 i form af et sammenhængende kontor-/laboratoriebyggeri og et parkeringshus. I forslaget fremtræder bebyggelsen som flere bygninger på grund af forskydningerne i bebyggelsesplanen. For at bevare den eksisterende dobbelte række af egetræer langs Lundtoftegårdsvej, blev det i forbindelse med vedtagelse af lokalplangrundlaget besluttet at placere fortovet på østsiden af den eksisterende trærække på DTUs grund, langs de nye bygninger.
Lokalplanforslaget forventes pt. at blive sendt i offentlig høring i 8 uger i foråret 2023.
Lyngby-Taarbæk Kommune solgte i 2015 efter endt udbud et areal på ca. 8.545 m2 i en del af det sydlige Tracéet langs Helsingørmotorvejen til Benjamin Capital.
Foruden et bilhus, har Benjamin Capital opført et hotel med tilhørende fitnesscenter.
I januar 2019 blev bilhuset taget i brug.
I efterår/vinter 2020 blev hotel inklusiv fitnesscenter ibrugtaget.
Lyngby-Taarbæk Forsyning anlægger i løbet af 2023 et grønt regnvandsbassin i den sydligste del af Traceet.
Bassinet skal modtage regnvand fra den sydligste del af Traceet og fra den ny bebyggelse vest for Lundtoftegårdsvej på Akademivej 1.
Der etableres en afskærmende beplantning mod bl.a. Lundtoftegårdsvej. Beplantningen bidrager til det grønne udtryk i området og sikrer, at der ikke er direkte adgang til regnvandsbassinet. Der er fokus på at skabe gode betingelser for biodiversiteten i og omkring regnvandsbassinet ved at anvende hjemmehørende arter, som fx hvidtjørn, vildæble, slåen, hassel og syren.
Det ca. 2,5 km lange område langs Helsingørmotorvejen (Tracéet) er i Kommuneplan 2021 udlagt til bl.a. videnserhverv, offentlig service og boliger.
Byudvikling i tracéet giver nye muligheder for at udbygge vidensmiljøet i tilknytning til DTU med fx videnserhverv, hotel- og konferencefaciliteter, undervisning og boliger samt pladskrævende, ikke-trafikskabende detailhandel i den sydligste ramme.
Planlægningen understøtter fortætning og bæredygtig byudvikling omkring den fremtidige letbane. Høj kvalitet i arkitektur, landskab og byrum er centralt, hvilket bl.a. sikres gennem krav om variation i højder og udformning af bebyggelsen.
Du kan læse mere om rammerne og anvendelsesmulighederne i Kommuneplan 2021.