Gå til hovedindhold

Lundtoftegårdsvej

Du kan her på siden følge by- og erhvervsudviklingen langs Lundtoftegårdsvej og i Tracéet langs Helsingørmotorvejen og se status på udbud og salg af arealer.

Indhold

    Siden 2015 har Lyngby-Taarbæk Kommune solgt en del af arealerne langs Lundtoftegårdsvej og i Tracéet og der er efterfølgende sket en udvikling af arealerne. I den sydlige del af Traceet er opført bilhus og hotel og i den nordlige del af Traceet har Hempel opført byggeri til kontor og forskning.

    Lyngby-Taarbæk Kommune solgte i 2017 et areal i det nordlige Traceet langs Helsingørmotorvejen til Hempel. Koncernens nye Campus, der blandt andet består af en nyopført kontorbygning og et moderne forsknings- og udviklingscenter åbnede i 2021. Gældende lokalplan giver mulighed for yderligere byggeri.

    Hempel indvendig trappe

    Hempels trappe

    Hempel med gangbro

    Hempel med gangbro

    Hempels nye bygninger set fra motorvejen

    DTU Science Park har i oktober 2024 fremsendt en fornyet ansøgning om udbygning af Tracéet Midt med erhvervsdomicil, forskerpark og parkeringshus i den sydlige del af Tracéet Midt. Lokalplanforslag for projektet er under udarbejdelse og det forventes forelagt til politisk behandling i 2. kvartal 2025, hvorefter planforslaget sendes i offentlig høring.

    I forbindelse med budgetaftale 2025-28 blev det konstateret, at der er behov for yderligere investeringer på anlæg i den kommende periode for at modernisere kommunens ejendomsmasse. I den forbindelse skal det afsøges, om det er muligt at tilvejebringe finansiering hertil ved bl.a. at sælge restareal i Tracéet. Det overvejes derfor at udbyde arealerne nord for hotellet og syd for bilhuset til salg ultimo 2025. Et eventuelt udbud vil blive annonceret og fremgå af kommunens erhvervs-nyhedsbrev. I den sydligste del af Tracéet har Lyngby-Taarbæk Forsyning anlagt et grønt regnvandsbassin med tilhørende tekniske anlæg.

    Hempel med gangbro

    Hempel med gangbro

    Bilhus, Lundtoftegårdsvej

    Bilhus, Lundtoftegårdsvej

    ndgang/ankomst fra Lundtoftegårdsvej set mod letbaneperronen - Illustration udarbejdet af Landskabsarkitektfirmaet Schønherr

    ndgang/ankomst fra Lundtoftegårdsvej set mod letbaneperronen - Illustration udarbejdet af Landskabsarkitektfirmaet Schønherr.

      Kommuneplan 2021

      Det ca. 2,5 km lange område langs Helsingørmotorvejen (Tracéet) er i Kommuneplan 2021 udlagt til bl.a. videnserhverv, offentlig service og boliger.

      Byudvikling i tracéet giver nye muligheder for at udbygge vidensmiljøet i tilknytning til DTU med fx videnserhverv, hotel- og konferencefaciliteter, undervisning og boliger samt pladskrævende, ikke-trafikskabende detailhandel i den sydligste ramme.

      Planlægningen understøtter fortætning og bæredygtig byudvikling omkring den fremtidige letbane. Høj kvalitet i arkitektur, landskab og byrum er centralt, hvilket bl.a. sikres gennem krav om variation i højder og udformning af bebyggelsen.

      Du kan læse mere om rammerne og anvendelsesmulighederne i Kommuneplan 2021.