Dialog og involvering
Det er kommunalpolitikerne, der beslutter, hvad der skal ske mht. større ombygninger og nybyg af dagtilbud. Alle løsninger har typisk plusser og minusser, og dialog og høring af forældre, brugere og naboer er vigtig for gode processer og resultater.
Politiske udvalg der behandler sagerne
Dagtilbudsudvalget består af syv kommunalbestyrelsesmedlemmer, der varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på området.
Som borger kan du bruge møderne til at orientere dig om, hvad Dagtilbudsudvalget beslutter eller indstiller til Kommunalbestyrelsen på dagtilbudsområdet. Det er generelt Kommunalbestyrelsen, der træffer de endelige beslutninger for dagtilbuddene. Møderne i Kommunalbestyrelsen er offentlige, og du kan også se dem på kommunen web-TV her.
Byplanudvalget består af 7 kommunalbestyrelsesmedlemmer.
Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver vedrørende plan- og byggemæssige forhold. Du kan læse mere om Byplanudvalget her.
Teknikudvalget består af 7 kommunalbestyrelsesmedlemmer.
Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på det teknik- og miljømæssige område samt det bæredygtige område. Du kan læse mere om Teknikudvalget her.
Økonomiudvalget består af borgmesteren, der er formand for udvalget samt 8 af kommunalbestyrelsens øvrige medlemmer.
Økonomiudvalget varetager kommunens økonomiske planlægning og styring. Du kan læse mere om Økonomiudvalget her.
Kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune består af 21 medlemmer, der vælges for en fireårig periode.
Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for at løse de kommunale opgaver. Du kan læse mere om Kommunalbestyrelsen her.
Borgerdialog
Et godt samarbejde mellem kommune og borgere er vigtigt, når vi skal sikre nok dagtilbudspladser, så vi i fællesskab kan skabe gode dagtilbud af høj kvalitet.
Høringer og lokalplaner
Når der skal bygges en ny daginstitution eller bygges om til eksisterende bygninger, ser forvaltningen på plangrundlaget for det sted, hvor institutionen skal placeres for at vurdere, om byggeriet er lokalplanpligtigt. Hvis der skal udarbejdes en ny lokalplan for projektet, vil der være en høringsproces, hvor der er mulighed for at komme med bemærkninger og indsigelser til planforslaget.
Her på siden finder du løbende informationer om høringer på dagtilbudsområdet. Du kan få et overblik over alle aktuelle høringer og afgørelser her.
![Personer i dialog](/media/ye5d3j42/personer-i-dialog.png?width=1420&quality=100&v=1db0a51b1e400e0)